Kicsit másképp.
A TV Paprikán láttam az alap ötletet.
Ugyan vendéglátós sulit végeztem De töredelmesen bevallom,hogy nem igen tudtam magam rávenni a leveles tészta hajtogatására. Szerintem a rétes tészta után,ez az ami igen nehéz egy háziasszonynak.
Na de ebből csak azt szerettem volna kihozni(amolyan mentegetőzés volt ez),hogy vettem mirelit leveles tésztát. Ebből következtetni lehet a receptre,hogy totál egyszerű és könnyű elkészíteni.
Mert csak időben ki kell venni a mélyhűtőből, ki kell nyújtani, de nem túl vékonyra,mert akkor kis lapos lesz. 5×5 kockákra vágtam a kinyújtott tésztát. Sütőpapírral kibéleltem egy laposabb tepsit ,majd közepes fokozaton megsütöttem. Nem kentem le sem tojással sem semmivel.
Még melegében,(azbeszt kezűek előnyben) félbe veszem őket, hagyom kihűlni.
Krém:
Tejszín ízesítésű pudingport készítettem hozzá,szerintem ezt mindenki eltudja készíteni(zacskó hátulján vannak az instrukciók:)
De,hogy ne legyen olyan pudingos beütésű, ezért mikor kihűlt a puding, kikevertem egy kis margarinnal.
A szétválasztott tészta közé töltöttem habzsákkal. Sőt a tetejére is egy kis pöttyöt tettem, rá a málna porcukor. És kész. Gyorsan megvan ,nem kell hozzá nagy szaktudás,nem költséges és még finom is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: