A piskótát nem kell így túlmisztifikálni,sima kakaós piskóta,én nem szoktam ennyit cicózni vele!
Tészta:
4 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk.6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat.
6 tojásfehérjét felverjük.
A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben 170 – 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk jól kihűlni.
6 tojásfehérjét felverjük.
A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben 170 – 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk jól kihűlni.
Túrókrém :
20 dkg rámát 25 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 50 dkg szitán áttört túrót és egy citrom lereszelt héját.
Fantás krém :
7 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 ek. cukor
A krémhez a pudingporból ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel. Fontos, hogy a fantás krém jól be legyen sűrítve, mert különben folyós lesz.
A krémhez a pudingporból ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel. Fontos, hogy a fantás krém jól be legyen sűrítve, mert különben folyós lesz.
Összeállítás : A kihűlt piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a fantás pudingot ( ezt melegen, de nem forrón kell ! )
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: