Cukornádkisasszony

Fanta szelet

Nagyon finom ez a süti is,bár nekem melyik nem az :D:D:D Emlékszem hogy szóbeli érettséginél hozta be az egyik anyuka és hogy ne ájuljunk el…… de mivel ha drukkos vagyok,nem tudok enni,ezért miután leszóbeliztem,máris tömtem a fejem ezzel a finom sütivel:)
A piskótát nem kell így túlmisztifikálni,sima kakaós piskóta,én nem szoktam ennyit cicózni vele!

Tészta:
 4 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk.6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat. 
6 tojásfehérjét felverjük. 
A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben 170 – 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk jól kihűlni. 

Túrókrém :

20 dkg rámát 25 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 50 dkg szitán áttört túrót és egy citrom lereszelt héját. 

Fantás krém :

7 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 ek. cukor
A krémhez a pudingporból ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel. Fontos, hogy a fantás krém jól be legyen sűrítve, mert különben folyós lesz.

Összeállítás : A kihűlt piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a fantás pudingot ( ezt melegen, de nem forrón kell ! )

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!