Áfonyás-szilvás -szedres cobbler

Valami gyümölcsös desszertre vágytam. És olyanra ,ahol a gyümölcs a domináns. Meg is találtam a lehető legtökéletesebb receptet. Cobbler No.1.

Tészta:

25dkg liszt

5 dkg nádcukor

késhegynyi sütőpor

10dkg vaj

1 tojás

1.5dl tejszín, vagy tej

1 csipet só

1 teáskanál fahéj



A lisztet,nádcukrot sütőport, vajat,fahéjat morzsásra gyúrtam. A tojást habosra vertem, a tejszínt is(bár én 1.5dl tejet adtam hozzá). A liszthez öntöttem. Kanalazható,de nem híg tésztát kaptam, ezt kanalaztam rá a gyümölcsre,amit összekevertem a nádcukorral és beleöntöttem a jénaiba(jénait előtte kivajaztam picit).

A tészta tetejét pici nádcukorral még megszórtam. Sütőben kb. 40-45 percig közepes fokozaton sütöttem.

Valami eszméletlen jól nézett ki ahogy a gyümölcsnek a leve bugyogott………….kellemesen volt édes és egyben savanykás. És mikor kihűlt, a gyümölcs leve megszilárdult,amolyan sűrű szörphöz hasonló állagot öltve. Ajánlom mindenkinek!!!



Gyümölcs:

50dkg szilva

12dkg áfonya

25dkg szeder

2-4 evőkanál nádcukor

1 citrom reszelt héja

ízlés szerint fahéj

De jó almából,körtéből málnából…….ami épp van otthon.

Én jénaiba készítettem,de lehet torta formába, pités tálba.

Tovább a blogra »