Csokis keksztorta

Van itt Csepelen tőlünk nem messze egy cukrászda, a Meringa. Vannak egész fincsi sütik, tavaly ott rendeltem Tesóm szülinapjára a kedvencét(ami most már nekem is egyik favoritom) a csokis keksztortát.

Pár hónapja arra vitt utam és  rázizzentem a csokis keksztortára…..pimasz módon el is kértem volna a receptet…….de nem kaptam meg 🙁 Mivel az eladó  hölgynek gőze sem volt róla és egyébként sem adhatják oda. Így megoldottam magam a receptet 🙂

Tészta:

8db tojás

8 evőkanál cukor

8 evőkanál liszt

2-3 evőkanál kakaópor

1 zacskó vaníliás cukor

fél zacskó sütőpor

Én 4 db kakaós piskótát sütöttem ki egyenként. Egy piskótához 2 db “L-es” tojást használtam ha kisebb tojásotok van akkor 3db kell laponként. Amúgy meg elég a 3 rétegű tészta  vagy több tojásból egy vastagabb torta…ez rátok van bízva.Én most egyesével sütögettem ki.

A piskóta tészta nálam szokásos módon készült. A tojást külön választom, először a fehérjét verem fel majd a sárgáját.

Mindig annyi cukrot adok hozzá ahány darab tojást használok éppen és azt is elfelezem a fehérjéhez és a sárgájához. Szintén annyi liszt amennyi tojást(pl. 3 db tojásnál 3 kanál liszt,3 kanál cukor)….

 26-os tortaformát sütőpapírral kibéleltem és előmelegített sütőben készre sütöttem.

Töltelék,krém:

5 dl tejszín( hulala)

1 kiskanál vanília aroma

1 evőkanál méz

fél zacskó kakaós győri keksz

fél zacskó mézes(sima) győri keksz

5 dkg tejcsoki(olvasztva)

A tejszínt kemény habbá verem  hozzáadom a mézes és a vanília aromát majd az összetört kekszet. Lágyan egybekeverem a felolvasztott csokival.

A krémet attól függően hogy hány piskóta lapod van úgy osztod el,nekem a 4 lap miatt 3 felé kellett osztanom.

Tetejére:



2 dl tejszín (hulala)

5 dkg csoki (én a tejcsokit preferálom jobban)

10-12 db győri keksz

A tejszínt felverem és a torta tetejére elkenem, nem kell hogy nagyon egyenletes legyen….. a felolvasztott csokit rácsorgatom és egész kekszekkel feldíszítem.

Tovább a blogra »