Császárszalonnás tekercs

Amellett hogy nagyon gusztusosan néz ki,annyira finom! Egy igazi tartalmas sós sütemény és csak a képzeleted szab határt annak, éppen mit teszel bele!



Tészta:



60 dkg liszt

1.5 tk. só

1 db tojás

0.5 dl tejföl de lehet olaj is

3 dl tej

1 csomag élesztő





 Töltelék:



30 dkg natúr(de lehet akár ízesített krémsajt)

20 dkg  főtt-füstölt császárszalonna

metélőhagyma vagy póréhagyma ízlés szerint

1 tojás a kenéshez

kaliforniai paprika

+ amit épp szeretnél bele tenni /kukorica, tarja,

 /tetejére reszelt  sajt,magkeverék/



Az élesztőt a 3 dl tejjel felfuttatom(csipetnyi cukorral)  majd a liszt közepébe kis fészket készítek, beleütöm a tojást,hozzáadom a tejfölt sót…..és a felfuttatott élesztős tejet.

Simára összegyúrom és jó meleg helyen, konyharuhával lefedve keltetem fél órát háromnegyed órát.

Míg kel a tészta a natúr tömlős sajtot összekeverem az apróra felkockázott császárszalonnával,póréhagymával, paprikával…..

A szépen megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán 1 centi vastagra kinyújtom és megkenem a sajtkrémes töltelékkel, úgy,hogy mindenhova jusson. Majd egyenletesen feltekerem és rézsútosan “háromszögeket ” vágok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol helyezem a szeleteket és 20 percig kelesztem, majd megkenem tojással a tetejére reszelt sajtot és magkeveréket szórok.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.(170 fokon 25- 30 perc)





Tovább a blogra »