Nagy keresésben voltam a neten. Olyan süti receptet néztem,ami “büntetlen” örömöket okoz a fogyasztójának. Szóval, liszt,cukor kilőve!!! Tudom,tudom, ez totál nem rám vall:D
A keresgélés közben azt is néztem, hogy mi van itthon! Volt dióm, banán ami senkinek nem kellett,mert ha már egy picit is barna a héja akkor nem kell senkinek,de ehhez a recepthez pont az érett banán kell.
Az eredeti receptet módosítottam!!! Sőt ici-picit rafináltba csináltam, mert tettem hozzá ezt azt! De az ha valaki az eredeti receptet szeretné elkészíteni, nem kell tenni bele lisztet és nádcukrot.Amúgy már így is elég csínján bántam vele!De bárki helyettesítheti xlilittel-mézzel…..ki is lehet hagyni!
6db tojás
20dkg darált dió
2 evőkanál liszt
A vajat habosra kevertem a nádcukorral,amit előtte porrá daráltam. Villával pépessé törtem a banánokat és egybe kevertem a vajjal.
A torta tészta mikor kihűlt ketté vágtam és megtöltöttem a krém felével. A másik felét a torta tetejére kentem és szélére!
A csokit víz gőz felett felolvasztottam és a torta tetejére csorgattam.
Nekem kissé fura az íze. Sőt meg is kockáztatom, azt,hogy ha nem lenne rajta csoki nem is ízlene 😀
+ még egy dolog!!!
Tudom, tudom biztos egészségesebb a dióból készült süti……és klassz dolog! De ha valaki a kalóratartalmat nézi………akkor brutál különbségek vannak. Míg 100g lisztben 346 kcal van addig 100g dióban 645kcal.
Szóval nem is biztos ,hogy olyan büntetlen.